4 tips til at undgå skimmelsvamp

0
539
rengøring i køkkenet

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange danskere døjer desværre med skimmelsvamp i hjemmet. Skimmelsvamp er skadeligt for vores sundhed og kan især påvirke små børns helbred. Derfor får I her 4 gode råd til, hvordan I kan undgå, at skimmelsvampen slår lejr i jeres hjem.

#1 – Luft ud

Et godt indeklima starter med hyppig udluftning. I bør lufte ud i hjemmet mindst tre gange om dagen i 5-10 minutter. Under udluftningen skal der være gennemtræk, så luftudskiftningen i boligen er så stor som mulig. Vær især opmærksom på, at der bliver luftet ordentligt ud i køkkenet og badeværelset, da der typisk er ekstra fugtigt i disse rum.

#2 – Undgå unødig fugt

Udluftningen er med til at sænke boligens fugtniveau, men et tørt indeklima kræver mere end blot at lufte ud. Undgå at tørre tøj indendørs, og sæt det i stedet udenfor eller tør det i en tørretumbler med aftræk til det fri. Derudover bør I altid tørre badeværelset over efter badning og tænde emhætten, hver gang I går i køkkenet for at lave mad.

#3 – Gør rent

Skimmelsvamp gror i støv, hvis der er tilpas fugtigt. Derfor bør I støvsuge og rengøre hjemmet jævnligt for at fjerneskimmelsvampsporerne. Når I hyppigt fjerne sporerne, undgår I, at skimmelsvampen begynder at vokse. Et støvfrit hjem forbedrer kun indeklimaet yderligere og mindsker risikoen for allergi hos familiens medlemmer.

#4 – Hold øje

Vær altid opmærksom på fugtskader i hjemmet for eksempel i form af pletter på vægge eller afskallet maling eller puds. Hvis du har mistanke om skimmelsvamp bør I straks få lavet en skimmelsvampsundersøgelse af boligen. Undersøgelsen giver jer det fulde overblik over hjemmets tilstand og I får vished om mængden af skimmelsvamp i bygningen. Desuden kan den, der foretager undersøgelsen, klarlægge årsagen til skimmelsvampen, så det i fremtiden kan undgås.  Læs mere om fugt- og skimmelsvampsundersøgelse her.