Babyspejl til leg og læring

0
296

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Et babyspejl er et godt redskab til at stimulere din baby allerede fra en meget tidlig alder. Der findes mange forskellige babyspejle med forskellige anvendelsesmuligheder til at alt fra gulvleg til vægspejl.

 

Man skal dog passe på ikke forveksle et babyspejl til leg og læring med et babyspejl til bilen, da det er to meget forskellige ting. Baby spejlet til bilen har et mere praktisk formål, at man kan se sin baby der sidder i en bagudvendt autostol, hvor de andre babyspejle har stimulerende formål.

Pusletid er kiggetid

Pusletid, altså den tid du bruger bed puslebordet er god til at få øjenkontakt med din baby og lade din baby virkelig se rummet og forskellige ting du viser til ham/hende. I den forbindelse er et spejl meget brugbart, da det giver mulighed for at se endnu flere ting i rummet og stimulere synet med nye og skæve vinkler.

 

Det er derfor ikke en dum idé at have et babyspejl hængende ved puslebordet. Man kan også placere babyspejlet i en kravlegård hvor baby på samme måde udforsker omgivelserne med sit syn og sin følesans, det også en god måde lige at få et kort pusterum på som forældre.

Liggetid på maven

Når man har en lille baby er det vigtigt at træne med den og en af de ting der er mest vigtig er at placere den på maven. Det er med til at styrke rygmuskler og armmuskler, og på sigt er der nøglen til at tage det næste skridt i den motoriske udvikling som er at rulle rundt.

 

Igen kan et babyspejl være med til at stimulere denne, mest fordi det vil være så interessant for babyen at den kan blive liggende på gulvet i længere tid og dermed hurtigere styrke kroppen. Til dette kan et gulvspejl til baby bruges el. babylegetøj med spejle.

Genkendelse

Det gode ved et babyspejl er at det kan bruges i de første par år, hvor barnet hele tiden udvikler sig. Senere vil babyspejlet være ideelt til at udforske sit eget spejlbillede og lære at forstå at det er en selv man ser i spejlet, samt hvordan ens bevægelser ser ud.

 

Det er ligeledes en vigtigt del af udviklingen en baby skal tage i løbet af de første år i livet. Til dette behøver man ganske vist ikke et babyspejl, men man kan også bruge et gulvspejl el. skabsspejl.

 

Der er mange fordele ved babyspejle og babylegetøj med spejle, som der også findes rigtig meget af. Det er min opfordring at du som forældre laver en investering i et babyspejl hurtigst muligt så både du og dit barn kan få glæde af de mange lærerige og underholdende fordele der er ved at have det.