Børn kommer ikke af sig selv

0
1119

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der fødes godt 7 børn i timen hver dag hele året rundt her i landet, i alt bliver det til lidt over 61.000 om året. Tæt på 10. af disse børn der bliver født er kommet til ved hjælp af fertilitetsbehandling. For selvom mange af os går rundt og tror, at vi naturligvis er frugtbare og sagtens kan få børn, når vi vælger at ville have dem, så er det langt fra tilfældet. Vi danskere er nemlig slet ikke så frugtbare som vi går rundt og tror, og der er stadig flere og flere der er nødt til at få hjælp, for at få et barn.

Derfor får flere problemer med fertiliteten 

Der kan være mange grunde til at mange får sværere ved at få børn og får problemer med fertiliteten. En stor del af det kan naturligvis skyldes den generelle sundhed. En sund krop har bedre forudsætninger for at formere sig. Det betyder også, at hvis I lever sundt, er der en større chance for at blive gravid. Dette gælder både mand og kvinde, for ligesom der er mange kvinder, der har problemer med at blive gravide, er der også mange mænd, der døjer med dårlig sædkvalitet.

En anden åbenlys grund er, at der er mange der venter længere med at få børn, og er i 30’erne før de får deres første barn, hvor det tidligere var i tyverne. Chancen for at blive gravid falder drastisk med årene. Hvor chancen er størst lige omkring 20 år, bliver det gradvist mindre for hver år der går, og er godt og vel halveret ved 30 år.

Det kan du selv gøre

For det første handler det naturligvis om at der skal et samleje til, og det er ikke ligegyldigt  hvornår det sker. Det er derfor en god ide med en ægløsningstest (som denne), hvis i vil være helt sikre på, hvornår det rigtige tidspunkt. Der er dog samtidig også mange par der oplever, at de har mere held når de dropper den minutiøse planlægning og kaster sig ud i det.

Derudover spiller kosten som tidligere nævnt også en stor rolle, og det er fornuftigt at skære ned på alkohol og naturligvis rygning, hvilket der er mange andre grunde til at droppe. I nogen Spis dig Gravid af Charlotte Hartvig & Bjarne Stigsby kan du læse mere om hvor stor betydning kost kan have i forhold til graviditet.

Søg hjælp

Hvis i har prøvet i mange måneder, uden der er sket noget, så søg hjælp. Der er mange tusinde der er i fertilitetsbehandling, og det bør ikke være et tabu. Selv i behandling kan det have lange udsigter, hvis i er udfordret. Derfor er det også dumt at prøve forgæves i mange år, hvis der kunne have været hjælp at hente.