Forside Generelt Disse vitaminer skal du tage, når du er gravid

Disse vitaminer skal du tage, når du er gravid

0
1394
gravid kvinde portrætfoto

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Som gravid er det vigtigt, at du prøver at leve så sundt og naturligt som muligt – uden at blive fanatisk. Det er hård kost for både krop og psyke at være gravid. Du er jo ved at udvikle et lille menneske, og det i sig selv er en vild tanke. Du kan hjælpe den fysiske proces på vej ved at tage de vitaminer, som kroppen og det lille foster har brug for.

Alle gravide kommer i underskud af vitaminer

Det er utroligt smukt, at kroppen selv kan danne et nyt menneske. Men det er også en proces, hvor kroppen skal have en ekstra hånd, da den uden et ekstra kosttilskud kommer i underskud på nogle vigtige vitaminer: Vigtige for kvinden og vigtige for udviklingen af det lille foster i maven. De fire vitaminer, som gravide hyppigst kommer i underskud af, er: folsyre, D vitamin, jern og kalk. Specielt folsyre er vigtig for fosterets udvikling, da det er et B vitamin, som medvirker til, at der ikke sker misdannelser i babyens hjerne og rygmarv.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger til kosttilskud under graviditet

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du som gravid tager tilskud af:

  • Folsyre: Gravide skal indtage 400 mikrogram (µg) folsyre dagligt fra den dag, de planlægger graviditet eller det tidspunkt, de finder ud af, at de er gravide.
  • D-vitamin: Som gravid skal du dagligt tage et D-vitamintilskud på 10 mikrogram. Dette vitamin mangler mange danskere i den lange, mørke periode af året, hvor der er minimalt med sollys. Vitaminets hovedfunktion er at fremme optagelsen af calcium og derved hjælpe vedligeholdelsen og opbygningen af knogler hos både mor og barn.
  • Jern: Du skal tage et dagligt jerntilskud på 40 – 50 mg ferrojern fra 10. graviditetsuge og resten af graviditeten.
  • Kalk (½ liter mælkeprodukt om dagen) eller et dagligt tilskud kalk på 500 mg gennem hele graviditeten.

Multivitaminpille til gravide

Som du kan se, anbefales der ret mange forskellige vitaminer til gravide. Derfor kan du med fordel tage en multivitaminpille til gravide, som dækker størstedelen af vitaminerne. Terranova Prenatal Multivitamin indeholder de anbefalede 400 mikrogram (µg) folat, 10 mikrogram (µg) D vitamin, samt en lille mængde C vitamin (60 mg). Ud over dette indeholder det også calcium. Hvis du dagligt tager 2 kapsler af Terranova Prenatal Multivitamin, er du dækket ind med vitaminer. Du skal blot huske det ekstra jerntilskud, som anbefales fra 10. uge. Dette kan du også finde i Terranovas sortiment under navnet Easy Iron 20 mg.