Få baby’en til at sove med ‘hvid støj’

0
2105
baby sover med hvid støj

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Er du nybagt forældre og har store problemer med at få babyen til at falde i søvn? Bare rolig, vi har løsningen – “Hvid støj”. I dette indlæg giver vi dig en række bud på hvad der kan hjælpe med at få spædbarnet til at sove – læs med her.
Det er de færreste nybagte forældre der ikke har haft problemer med at få deres nyfødte  baby til at falde til ro og i søvn. Det skal være så frusterende at babyen bare græder, og ikke vil falde til ro. Flere forskere har nu opdaget at nogle særlige lyde, der kaldes hvid støj kan få barnet til at slappe af og falde til ro.

Lydene kaldes ’Hvid støj’ er lyde med jævn styrke og samme frekvens hele tiden. Det er altså disse lyde som kan hjælpe mange forældre til at få barnet til at sove. Der findes en række studier, som beskriver at de såkaldte lyde som hvid støj (jævn baggrundstøj) kan altså fremkalde søvnige og trætte spædbørn.

Hvid støj er søvndyssende

Man ved ikke så meget om grunden til, at hvid støj virker søvnfremmende. Nogle mener, at hvid støj sænker aktivitetsniveauet. Hvor andre mener, at det er med til at camouflerer lydene i omgivelserne, som ellers kunne forstyrre barnet. Og så er der igen nogle, der mener, at barnet også over tid associerer lyden med søvn, og at lyden derfor virker søvninducerende. Lyden fra forældrene støvsuger, vaskemaskinen der vasker tøj, føntørrer det buldre derudaf eller at barbermaskine brummer afsted.

Udover at de hjælper på at få barnet til at sove hurtigere, er det også en stor hjælp til børn som er plagede af mavekneb eller er urolige af andre grunde. Her falder de hurtigere til ro ved disse lyde, og forbinder dem med lyde fra deres mors mave.

Disse lyde kan genskabes i appen Womb Sounds, hvor man let og enkelt kan afspille lydene. Det kræver altså blot en mobil, mobil uden abonnement er også nok, man skal bare donwloade appen. Du kan også købe en bamse med indbyggede fosterlyde, så du kan have din mobil i fred og men lydene fra appen Womb Sounds virker.