Første besøg hos nybagte forældre

0
911

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er sket noget stort for en familie omkring dig – de har fået lille ny. Når du skal besøge en nybagt familie for første gang, kan det være en smule forvirrende for, hvordan du skal bære dig ad med dit besøg? Det handler om at acceptere og være anerkendende overfor behovene.

Planlægningen inden besøget

Du har fået beskeden om, at den lille nye har meldt sin ankomst til den store hvide verden. I har kommunikeret og skrevet sammen, og det næste skridt er, at I skal lave en aftale om, hvornår du kan komme på besøg. Som nybagt forælder er det hele altid overvældende i starten, og det kan derfor virke en smule uoverskueligt at få en masse besøg af folk lige i starten. Planlægningen af besøget skal være på den nybagte forælders præmisser; med dette menes, at du ikke må presse for meget på. Du skal sørge for, at I har lavet en aftale, så du ikke pludselig banker på døren, og ankommer uanmeldt.

Besøget

Tiden er kommet til, at du skal se den lille ny og dermed de nybagte forældre i en helt ny rolle, som du måske ikke har set dem i før. Når du skal besøge dem, vil det være en god lejlighed til, at du har en gave med. Du kan bl.a. finde inspiration til Gaver til baby, så du finder den rette gave. Udover det må du ikke blive hængende for længe – tilpas tiden afhængig af, hvor tæt en relation du har med dem. Ligeledes skal du spørge interesseret ind til selve fødslen, da de fleste altid gerne vil snakke om dette, da det er en stor oplevelse. Selvom du måske har gode ideer til, hvordan de bør gøre i visse situationer med den lille, du må ikke give for meget vejledning. Nybagte forældre skal selv ind i rutinen og finde den måde, som fungerer bedst for dem. Under dit besøg kan du eventuelt tilbyde din hjælp, hvis der f.eks. skal gøres nogle praktiske ting. Dette er altid en sød hjælpende hånd at få.