Gør boligen til et godt og sikkert sted for dine børn

0
642

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Boligen bør være et sted, hvor alle familiens medlemmer føler sig godt tilpas. Der skal være muligheder for udvikling til alle, og alle skal kunne få deres behov opfyldt. Samtidigt må boligen ikke blive et usikkert og farligt sted, hvis familien nu indeholder små børn. Forskellige familier kræver forskellige ting, og du kender selvfølgelig din egen familie bedst, men her kan du finde nogle generelle tips til, hvordan du kan gøre jeres bolig til et behageligt sted for hele familien.

Sikkerheden bør komme først

Hvis du har et lille barn, bør den helt klare topprioritet være sikkerheden. Det duer ikke, hvis hjemmet på nogen måde lægger op til, at det lille barn kan komme til skade. Sørg derfor bl.a. for at have låger ved trapperne, så I ikke risikerer at barnet tumler ned og slår sig.

Alder sætter forskellige krav til børneværelset

Børn bruger ofte rigtig meget tid på deres værelse. Som små leger de måske rigtig meget, mens de som ældre bruger tid på lektier og venner. Derfor har børn i forskellige aldre også forskellige krav til deres værelse. Som lille er det vigtigt, at der er masser af legetøj, som giver plads til mental og motorisk udvikling. Som ældre synes barnet måske det er fedt at have en sovesofa i værelset i stedet for en seng, mens det også er meget vigtigt med et skrivebord, så lektierne kan blive ordnet.

Badekar eller ikke – hvordan skal badeværelset være?

Det er måske lettest at bade små børn i et badekar. Men er det noget, du kommer til at bruge senere hen? Hvis det er, kan det jo godt være en god ide at have badekarret i hjemmet. Hvis ikke kan det bedre betale sig med et lille badekar ved siden af til barnet, og så kan resten af familien bare bruge bruseren.