Husk testatement hvis i ikke er gift

0
949
En mor og en far som kysser deres baby

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når man får børn, får man pludselig et helt andet ansvar, end man tidligere har haft. Man er ikke længere kun ansvarlig for sig selv, pludselig har man også minimum et liv mere at koncentrere sig om. Der er naturligvis ikke nogen, der har lyst til at gå og tænke på, at man kan gå hen og dø i en tidlig alder. Det er selvfølgelig heller ikke noget, man skal gå rundt og spekulere på. Alligevel er det en god ide at have taget sig nogle forholdsregler, hvis det tragiske skulle ske.

Lever man i et papirløst forhold, hvor man ikke er gift med barnets far eller mor, men blot bor sammen som kærester, er der nogle ting man er nødt til at overveje. Er man gift giver det i højere grad sig selv, da ens ægtefælle som udgangspunkt arver efter en. Er man derimod ikke gift, så går arven til ens barn. Dette kan naturligvis give nogle alvorlige problmer, hvis barnet kun er et par år. Arver de penge hus eller lignende, bliver dette nemlig låst fast til barnet bliver myndig. Den efterladte mor eller far, kan således få meget svært ved at få tingene til at hæge økonomisk sammen, hvilket kan skabe en utryg barndom.

Har I et barn, eller et på vej, og er ikke gift, er det derfor en rigtig god ide at tage fat i en advokat og få lavet et testamente, så man ikke behøver at tænke på det. Alternativt, kan man naturligvis også vælge at blive gift. Der kan naturligvis være mange grunde til, at man  ikke er blevet gift, og i alle tilfælde kan det aldrig skade at have fået lavet et testamente.