Hvad bruger du egentlig din tid på?

0
520

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er ikke noget, der er mere skønt end at have børn. Desværre er der alt for mange af os, der bruger meget mere tid på alt muligt andet, end at være sammen med dem. Tid er det mest dyrebare vi har, og samtidig er det noget der aldrig kommer tilbage. De fleste af os har en travl hverdag. Har man små børn, bliver det ofte til en time sammen med børnene om morgen og et par timer om eftermiddagen, inden de skal puttes.

Det er med andre ord rent faktisk ikke meget tid, vi tilbringer sammen med vores børn. Især når børnene er helt små, og skal puttes tidligt, kan det være svært. Der er mange der går med ideen om, at når det så bliver weekend, så skal der rigtig hygges. Problemet er så, at her der andre ting der skal klares. Græs der skal slå, det skal gøres rent, der skal vaskes vinduer osv. Inden man får set sig om er det mandag, og den tid man skulle have tilbragt med børnene fløj afsted.

Køb dig til tid

Der er ikke mere tid, end der er. Lige meget hvor meget man gerne ville have, at der var 8 dage på en uge eller 25 timer i døgnet, så kommer det ikke til at ske. Der er ganske enkelt kun den tid der er. Derfor handler det også om, at få mest muligt ud af den.

Man kan måske ikke købe tid, men man kan alligevel godt købe sig til tid. Man kan nemlig købe sig til de ting, der stjæler ens tid. Det kan eksempelvis være, at man hyre professionelle til at komme og står for græsslåning eller at man har rengøring en gang om ugen. Det koster naturligvis lidt penge, men ofte er det det hele værd. For tiden med små børn er noget der aldrig kommer igen, og man skal nyde den mens man har den. Lige pludselig gider børnene ikke være sammen med en mere, så går man og fortryder at man ikke brugte tiden.

Gå ned i tid på arbejdet

En anden ting, som man ser en stigende tendens til, er at en af forældrene går ned i tid i en periode mens barnet eller børnene er helt små. Ofte er det sådan, at den tid hvor børnene er helt små er mens forældrene er i 30’erne. Det er ofte der, man har travlt med at skabe sig en karriere, men det er også der hvor barnet skal formes for resten af livet.

Det burde være den tid, hvor man har mest tid med sine børn. Jo ældre de bliver, jo mindre har de brug for en. Så hvis man har mulighed for det ift sit arbejde og økonomisk, så overvej at skrue lidt ned for blusset i et par år. Du har masser af tid til at indhente det senere i livet. Penge kan komme og gå, men det gør en barndom ikke.