Hvorfor skal du lave en børneopsparing?

0
1210
sparegris

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når der kommer en lille ny til verdenen, er der mange ting man skal have styr på nu og her, men der er også ting lang ude i fremtiden man skal forbehold for. Som f.eks. hvor skal de gå i børnehave og skole, og skal man have en børneopsparing til dem, og hvorfor skal de have en opsparing. Vi vil her i artiklen skrive om hvorfor vi synes det er en god idé, at du får lavet en opsparing. 

Hvor meget kan man nå at spare op? 

I 2018 kom der nye regler for hvor meget du må sætte ind på en børneopsparing af gangen. Før måtte du kun overføre 250 kr om måneden, hvor du i dag må overføre max 500 kr. Det vil sige du kan spare 72.000 kr. Sammen hvor man før max kunne spare 36.000 kr sammen. Det er vel og mærke uden renter, så beløbet bliver noget højere. 

Hvad kan de bruge børneopsparingen til? 

I bund og grund kan dit barn bruge deres opsparing til hvad de har lyst til, da det er deres penge, og derfor kan du ikke bestemme hvad de skal bruges til. Det er derfor også vigtigt at du beslutter dig for om dit barn skal have sin børneopsparing udbetalt når de er 18 eller 21 år. 
Du kan altid tage en snak med dit barn om hvad du anbefaler de bruger deres penge på. 
Det kan være et kørekort, da et kørekort hurtigt kan koste en 11-12.000 kr. At tage. 
Det kan også være en god ide at bruge nogle af pengene på et indskud til en lejlighed, hvis de ønsker at studere i en anden by. Så kan der også bruges nogle af pengene på møbler og andre ting til den nye lejlighed. Så det vil altid sætte dit barn i en lettere position, når de skal til at flyve fra reden.