Hvornår begynder børn at gå?

0
6817

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Børn er ligesom vi voksne mennesker forskellige, og det er derfor også meget forskelligt hvornår børn og babyer udvikler deres forskellige færdigheder. Nogen er hurtige til selv at holde hovedet, mens andre er lang tid om det. Nogen kravler hurtigt, mens andre er lang tid om at komme i gang med det. En af de ting som der er mange forældre, der er meget optaget af, er hvornår deres børn kommer i gang med at gå.

Men her er det også meget forskelligt hvornår det sker. For mens nogen rejser sig op af ting og begynder at gå inden de er 10 måneder, er der andre der er både 16,17 og 18 måneder før de rigtig begynder at gå. Det vigtigste man skal huske på, er at børn begynder at gå når de er klar. Har du nogensinde set en 4-årig der ikke kunne gå? Det kommer, når det kommer, og man skal ikke presse dem til det.

Men man må gerne hjælpe

At man ikke skal presse børnene betyder dog ikke, at man ikke gerne må hjælpe dem lidt på vej ikke mindst med opmuntring os store smil. Hvis dit lille barn ser at I smiler hver gang det rejser sig om at noget, vil det være langt mere tilbøjeligt til at gøre det igen og igen.

En anden ting der kan have en god effekt i forhold til indlæringen med at gå, er at benytte gåbiler eller gåvogne som disse. Her kan barnet bliver støttet og ikke falde, når det forsøger at tage skridt, og efter et stykke tid er det klar til at stå på egne ben.

Der findes også gåvogne der hjælper for meget, hvor barnet nærmest sidder fast, og på ingen måde kan falde ud. Dette støtter ikke barnets motoriske udvikling, og har derfor ikke nogen positiv effekt på samme måde som vogne, hvor barnet stadig selv skal holde balancen til en hvis grad.

Barnet går når det går

Det kan dog ikke understreges nok, at din baby naturligvis nok skal komme til at gå. Og bare fordi de andre i mødregruppen måske er hurtigere ude, er det ikke noget i vejen med din baby, så kan han eller hun garanteret noget, som de andre ikke kan.

Typisk begynder børn at rejse sig op af ting fra omkring 10 måneders alderen og kan gå fra de er omkring et år til 14 måneder, men børn udvikler sig forskelligt, sådan har det været i tusinder af år, og sådan bliver det nok ved med at være.