Sådan indretter du dit hjem med børn i huset

0
866

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er ikke altid den helt nemmeste opgave, at få den store drøm om en flot boligindretning til at harmonere med, at der er børn i hjemmet. Derfor får du her nogle god råd til, hvordan du på den smarteste og på den bedst mulige måde kan indrette dit hjem med børn i huset.

Lav et system og hold orden

Det kan være en god idé at skabe orden i hjemmet, inklusive i børnenes legesager og tøj, sådan at der altid er et konkret sted, hvor lige præcis dét legetøj eller lignende hører hjemme. Hvad enten det er sønnens Gravitrax, der hellere skal være samlet i en kasse i reolen end flydende på gulvet i hjørnet, eller om det er datterens dukker, der skal være samlet i skuffen ved skrivebordet. På den måde kan børnene nemmere lære at rydde op efter sig selv, da de derved får styr på, hvad der skal være hvor i rummet. Samtidig kan du udnytte muligheden til at dekorere hjemmet med flotte kurver, kasser og lignende, som børnenes ting kan opbevares i, og som samtidig pryder hjemmet dekorativt og flot.

Tænk langsigtet i indretningen

Selvom sønnen lige nu ønsker sig et børneværelse som er præget af Gravitrax, biler og fodbolde, er det ikke sikkert at han synes ligeså godt om det, når han bliver en smule ældre. Mange børn vokser relativt hurtigt fra nogle af deres interesser, og derfor er det super ærgerligt, hvis man netop har dekoreret børneværelset i prinsessetema, når barnet et år senere ønsker sig pirattema i stedet for.

Vælg materialer, der kan tåle slid

Det kan være en god idé at vælge slidstærke materialer i hjemmet, når du bor med børn. Sørg for eksempel for at bordpladen godt kan tåle, at børnene sidder ved bordet og laver lektier, leger, tegner, laver madpakker eller lignende, sådan at bordet ikke skal udskiftes hvert halve år.