Sådan vælger du den rette autostol

0
3971

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

At have børn er ikke altid en nem opgave, og det kan især var udfordrende, når der skal købes udstyr, som kan holde børnene sikre. Det gælder eksempelvis autostole. Autostole er nødvendige for alle familier, der har børn og bil, men det er ikke ligegyldigt, hvilken stol du vælger. Den skal nemlig både overholde alle lovkrav, den skal passe til barnet, og så skal den også passe til bilen.

Lovkrav omkring autostole

  1. Loven siger først og fremmest, at børn under 135 cm skal spændes fast i udstyr, der passer til barnets højde og vægt.

  2. Derudover skal stolen være i-Size, ECE 44-03 eller 44-04 godkendt, hvilket er et udtryk for sikkerheden. Vælg eksempelvis en autostol fra BeSafe, som lever op til alle lovkrav.

  3. Det anbefales i alle tilfælde at slå airbags fra, hvor stolen placeres, men det er et lovkrav, at de er slået fra, hvis stolen er bagudvendt.

Stolen skal passe til dit barn

Autostolen skal passe til dit barn, hvis den skal fungere optimalt. Derfor er det vigtigt at vælge en stol, som passer til dit barns højde og vægt. Når du går på udkig efter en ny autostol, er det derfor en god idé at have disse mål med. På den måde kan du være sikker på at finde en stol, som lever op til kravene.

Autostolen skal passe til bilen

Der findes to måder at montere en autostol på, Isofix og selemontering. Der er Isofix i stort set alle nye autostole, og derfor er det en god idé at vælge denne løsning. Dog kræver det, at bilen har beslag til dette. Har din bil ikke det, er selemontering også en lovlig løsning. Derudover skal du vælge, om stolen skal placeres på forsædet eller bagsædet. Er du i tvivl om reglerne for airbags, skal du altid placere stolen på bagsædet.