Sikker brug af mikroovn til babymad

0
1253
En mikroovn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Siden mikrobølgeovnen nåede up på det offentlige marked i 1970’erne, har den ændret den måde, hvorpå de fleste mennesker i udviklede lande  tilbereder deres mad.

I modsætning til madlavning med komfur, så opvarmer denne enhed organisk materiale ved at lede stråling gennem det. Resultatet? Kortere tilberedningstider.

Det h<r gjort livet megete lettere for mange forældre, som nu kan lave mad til sige selv, men også de allermindste på ganske få minutter.

Det kræver dog at du forstår at bruge den rigtigt, og tænker på sikkerheden, så her får du lidt tips.

Læs og følg instruktionerne i brugervejledningen. Håndbogen er et væld af oplysninger, du skal vide for sikker og sund madlavning til dine børn, herunder driftsprocedurer og sikkerhedsadvarsler.

Læs og følg vejledningen på de færdigpakkede fødevarer, som du skal lave mad med. Undertilberedt mad i en mikrobølgeovn kan give dig med kolde, smagløse varer, der kan indeholde skadelige bakterier. På den anden side bliver overtilberedt mad hårdt, gummiagtigt og uspiseligt.

Brug mikrobølgeegnede beholdere til at tilberede eller opvarme mad eller væsker. Egnede beholdere er normalt markeret eller stemplet på bunden. Hvis du ikke er sikker på, om en skål, fad eller en plade er mikrobølgeovnegnet, skal du ikke bruge den.

Rengør indersiden af ​​din mikrobølgeovn efter brug for at sikre, at bakterier og skimmelsvamp ikke udvikler sig. Hvis du holder din ovn ren, vil du også fjerne bakterier og usunde bakterier, der kan forurene fødevarer og væsker.

Vær forsigtig, når du åbner en pose eller anden beholder, der er blevet opvarmet. Hvis beholderen blev lukket helt eller delvist, kan skoldhed damp opbygges inde i den.

Er der fejl eller mangler på din mikroovn, så kassér den og køb en ny mikroovn. Det kan være farligt at bruge en defekt mikroovn.

Hvis du ikke er sikker på, hvor mange wat din mikroovn har så lav vandprøven. Hæld en kop vand i en mikrobølge-sikker glas. Varm koppen på høj varme, indtil vandet koger.

Hvis det tager mindre end tre minutter, er ovnen ca. 600 til 700 watt. Hvis det tager tre eller fire minutter, er din ovn 500 til 600 watt. Og hvis det tager vandet i koppen mere end fire minutter at koge, har ovnen en effekt på mindre end 500 watt.