Undgå at skade din fertilitet med prævention

0
125

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har dig eller din partner problemer med at blive gravide? Idag er kunstig befrugtning blevet en realitet for mange, faktisk siger man at hver 10. barn bliver undfanget ved kunstig befrugtning. Det kan være en hård tid for at parforhold at gennemgå disse problemer, derfor er det vigtigt at tænke over hvad man kan gøre, for at fremme sin fertilitet, og gerne allerede i en ung alder.

Fertilitet

Man kan godt føle at det er en blind verden man søger i, man ved ikke præcis hvad der kan nedsætte fertiliteten, og i hvilken grad. Du har nok hørt om at manden ikke må have sædevarme, og diverse teorier som er bredt kendt af folket. Vi vil forsøge at gennemgå dem alle, så du kan danne dig et overblik, eller i hvert fald være opmærksom på dem.

Alder

Det er bredt kendt at alder er en af de vigtigste faktorer i forhold til fertiliteten. Kvindens frugtbarhed daler allerede fra de fylder 25 år. Når kvinden er fyldt 35 går det alvorligt ned ad bakke. Det er desværre en trend at kvinder idag venter længere med at få børn, og derfor må mange altså se i øjnene at de måske har ventet for længe, fordi de ikke kan blive gravide.

Kost

Man siger at grøntsager og frugt styrker sædkvaliteten, hvorimod kød og mælkeprodukter nedsætter den. Derfor er det vigtigt at manden får en varieret kost, hvis han skal vedligeholde sædkvaliteten

Vægt

Det er desværre også et fakta, at overvægt og dårlig fertilitet går hånd i hånd. Kvinder med brede hofter er tegn på frugtbarhed fordi fedtet på hofterne normalisere hormonbalancen. Her man derimod meget fedt omkring organerne er det altså nedsættende istedet for.

Kaffe, rygning og alkohol

3 ting, som mange holder af og nyder dagligt. Men desværre er det også 3 syndere. Kaffe bliver en trussel ligeså snart man kommer over 5 kopper om dagen. Selv det mindste forbrug af alkohol kan være med til at nedsætte frugtbarheden, man skal helst holde sig under sundhedsstyrelsens anbefalinger på omkring de 15 genstande om ugen. Rygning er også en af de slemme, men til gengæld stiger fertiliteten ligeså snart du stopper rygningen.

Prævention

Der er mange forskellige former for prævention, men mange af dem kan være med til at nedsætte frugtbarheden. Det anbefales at holde sig til en god gammeldags kondom. Kondomet er det mindst skadende for frugtbarheden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here