Undgå legetøj med giftige stoffer

0
1316
Undgå legetøj med giftige stoffer

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der bliver desværre stadig produceret og solgt rigtigt meget legetøj, der indholder giftige stoffer. Disse kan være kan være skadelige for børn og i værste tilfælde have varige konsekvenser for deres sundhed. Her kan du læse mere om, hvordan du undgår legetøj med farlige kemikalier.

Køb økologisk legetøj

Når du køber legetøj til dit barn, kan du med fordel vælge økologiske produkter. Økologisk legetøj er produceret uden brug af kemi, og er derfor langt mindre skadeligt for børn. Det betyder for eksempel, at du som forældre ikke skal være bekymret om, hvorvidt dit barn putter legetøjet i munden. Desuden mindsker du med økologisk legetøj i høj grad risikoen for, at dit barn udvikler allergier eller andre gener i løbet af barndommen.

Næste gang, du skal finde nyt legetøj, er DanToy BIO værd at overveje. Det er naturligt og bæredygtigt legetøj produceret i Danmark. Produkterne er bioplast lavet på en base af sukkerrør, hvorfor de er gode mod både barn og miljø. Naturligt og bæredygtigt legetøj er en smule dyrere end andre produkter, men de fleste forældre oplever, at det er en lav pris at betale for deres børns sundhed.

Gå efter Svanemærket

Det er også en god ide at gå efter Svanemærket legetøj. Det er ikke ret meget legetøj, der har det, men det kan lade sig gøre at finde det. Prøv at google dig frem til, hvilke forhandlere, der sælger Svanemærkede produkter.

Vær opmærksom på gammelt legetøj

I de fleste familier er mange stykker legetøj gået i arv gennem årene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men man bør være opmærksom på, hvad legetøjet indeholder, da der ikke altid har været samme lovgivning på området. For eksempel indeholder plastiklegetøj produceret før 1997 med stor sandsynlighed ftalater. Studier viser, at ftalater forstyrrer hormonbalancen, og omkring hver 10. dansker er overfølsom for dem.