Undgå uro i benene

0
1066
gravid kvinde portrætfoto

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der følger mange ting med ved at være gravid. Den altoverskyggende og mest fantastiske ting er naturligvis barnet eller børnene. Der kan dog også komme nogle ting, som er knapt så fantastiske. En af de ting, og som mange bliver ramt af, er uro i benene. En lidelse der lyder harmløs, men som kan være utrolig ubehagelig og nærmest ødelæggende for ens mentale tilstand.

Der er mange gravide, der bliver ramt af uro i benene, da det blandt andet muligvis kan skyldes dårligt blodomløb. Selvom det er en lidelse der rammer mange hundrede tusinde danskere, ved man faktisk meget lidt om den. Man ved dog, at den ofte rammer kvinder i deres sidste trimester.

Ødelægger søvnen

Uro i benene er som navnet antyder det, uro i benene. Man har ganske enkelt en trang til at bevæge benene. Er man højgravid, kan det være forbundet med besvær, da man ofte ikke er helt så mobil, som man plejer at være.

Et sted hvor det virkelig kan være ødelæggende, er når det kommer til søvnen. Hvis man har en trang til at bevæge benene, er det ikke overraskende mere eller mindre umuligt at sove godt om natten. I forvejen kan det som gravid være svært at få sin nattesøvn, er man oveni købet plaget af uro i benene kan det blive helt umuligt. Får man ikke sin søvn, gravid eller ej, kan det ødelægge hele den efterfølgende dag. Står det på over en længere periode, kan det være decideret sundhedsskadeligt.

Sådan undgår du uro i benene

Da man ikke ved meget om lidelsen, vides der heller ikke meget om, hvordan man slipper af med den. Der findes således hverken en kur eller medicin mod det. Der findes nogle præparater der kan lindre den, præparater der også bruges mod parkinsons. Der findes dog nogle godt råd som menes at holde det nede eller forebygge det.

En af de ting der menes at virke er regelmæssig motion. Dette kan dog være svært hvis man er gravid, ikke mindst hvis man er i sidste trimester. En af de ting der har forbindelse med uro i benene er blodomløbet, hvis man styrker dette, kan det også hjælpe lidelsen. Her kan massage eller massagestøvler, hvis man ikke lige vil rende til massør i tide og utide hjælpe.