Vigtige overvejelser inden valg af efterskole

0
208

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har I og jeres barn besluttet jer for, at barnet skal opleve et år på efterskole enten i 9. eller 10. klasse? Det er en stor beslutning, som sikkert glæder jeres barn meget. Men med idéen om at skulle starte og bo et helt nyt sted, kommer også en masse spørgsmål, specielt hvis man endnu ikke ved, hvor det skal være. Det er en god idé at starte der, og det får I hjælp til her.

Interesser og retninger

Det er klart, at det er dit barns beslutning, der er vigtigst, og derfor kan I starte med at begrænse mulighederne ved at fokusere på de efterskoler, der tilbyder linjer eller undervisning indenfor de områder, jeres barn interesserer sig for. Er det for eksempel dans, musik, gymnastik eller teater, findes der med garanti en efterskole derude. Det samme gør sig gældende, hvis I ønsker en Efterskole med kristent fokus. Søg på disse nøgleord og noter de skoler, der fanger jeres opmærksomhed. Dernæst er det bare med at dykke ned i detaljerne.

Størrelse og lokation

Der er meget andet end fag at forholde sig til, når det kommer til valg af efterskole. Det er også væsentligt at sætte sig ind i, hvor mange elever, der er plads til, og hvor skolen ligger i landet. Hvis dit barn ønsker en mindre efterskole, som ikke ligger så langt væk fra, hvor I bor, har I allerede indskærpet mulighederne en del. Hvis det ikke kan blive stort nok, er det med at se på de største. Når I har få skoler, som er igennem nåleøjet, er det bare med at tage ud og besøge dem, så barnet kan få en følelse af, hvordan stemningen er på stedet. Det er den bedste måde at vurdere, om man kan se sig selv være der.